Naar hoofdinhoud

‘Lum gaat nooit naar een verpleeghuis’ / Ondanks dat Lummie de Lange (67) door een herseninfarct 24 uur per dag zorg nodig heeft, wil  haar partner Yolanda van Velzen haar graag thuis verzorgen. Dat kan ze echter onmogelijk in haar eentje. Hoe lost ze dat op?

‘Lum gaat nooit naar een verpleeghuis’

Ondanks dat Lummie de Lange (67) door een herseninfarct 24 uur per dag zorg nodig heeft, wil haar partner Yolanda van Velzen haar graag thuis verzorgen. Dat kan ze echter onmogelijk in haar eentje. Hoe lost ze dat op?

Lees verder

'Hij heeft altijd voor mij klaar gestaan, nu zorg ik voor hem.’ / De man van Eppie Demmers is na een zware hersenbloeding met complicaties ernstig gehandicapt geraakt. Ze vindt dat hij de allerbeste zorg verdient en verzorgt hem al jaren met veel toewijding thuis. Hoe lukt het haar om die zware taak te vervullen?

'Hij heeft altijd voor mij klaar gestaan, nu zorg ik voor hem.’

De man van Eppie Demmers is na een zware hersenbloeding met complicaties ernstig gehandicapt geraakt. Ze vindt dat hij de allerbeste zorg verdient en verzorgt hem al jaren met veel toewijding thuis. Hoe lukt het haar om die zware taak te vervullen?

Lees verder

'Als je met zoveel hulpverleners te maken hebt, dan zie je door de bomen het bos niet meer' / Het leven van Annita en Joan veranderde ingrijpend toen Joan een hersentumor bleek te hebben. Een periode van zware operaties, revalidatie en veel geregel volgden. De hulp van een onafhankelijke cliëntondersteuner kwam als geroepen.

'Je hebt iemand nodig met een helicopterview'

Het leven van Annita en Joan veranderde ingrijpend toen Joan een hersentumor bleek te hebben. Een periode van zware operaties, revalidatie en veel geregel volgden. De hulp van een onafhankelijke cliëntondersteuner kwam als geroepen.

Lees verder

Hoe moet het met Petra als ze 18 wordt? / Petra (16) , de oudste dochter van Erik en Diana   heeft een verstandelijke beperking. De zorg voor haar wordt steeds zwaarder en de andere kinderen hebben lang niet altijd zin om op Petra te passen. Dit leidt tot ruzies.

De zorg voor verstandelijk beperkte Petra wordt te zwaar

Petra (16) , de oudste dochter van Erik en Diana heeft een verstandelijke beperking. De zorg voor haar wordt steeds zwaarder en de andere kinderen hebben lang niet altijd zin om op Petra te passen. Dit leidt tot ruzies.

Lees verder

Corona-angst / Melinda is psychisch ernstig beschadigd. Vanwege Corona durft ze niet naar buiten en krabt ze haar handen kapot. Cliëntondersteuner Laurens helpt haar.

Corona-angst

Melinda is psychisch ernstig beschadigd. Vanwege Corona durft ze niet naar buiten en krabt ze haar handen kapot. Cliëntondersteuner Laurens helpt haar.

Lees verder

Het woud der wetten / Johan's moeder komt binnenkort vanuit een revalidatiecentrum naar huis. Dat vindt hij ontzettend fijn, maar hoe krijgt hij de zorg voor haar goed geregeld?

Het woud der wetten

Johan's moeder komt binnenkort vanuit een revalidatiecentrum naar huis. Dat vindt hij ontzettend fijn, maar hoe krijgt hij de zorg voor haar goed geregeld?

Lees verder

twee poppetjes

Cliëntondersteuning nodig?
0900 999 8888

Of neem contact op met MEE in uw buurt

Heeft u al een Wlz-indicatie?

Wist u dat u altijd gratis een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE mag inschakelen om u bij te staan bij het regelen van uw zorg?

Heeft u nog geen Wlz-indicatie?

Dan kan een cliëntonder- steuner u helpen bij het aanvragen. Vraag ernaar bij uw gemeente.

Volg MEE:

 

Contact