Naar hoofdinhoud

“Overal in huis staan desinfectiemiddelen, waarmee ze continu alles wat ze aanraakt meteen schoonmaakt”, vertelt MEE cliëntondersteuner Laurens over zijn cliënt Melinda, een 24-jarige vrouw met een posttraumatische stressstoornis.

“Het is een zeer schuwe en kwetsbare vrouw, die door een verleden met een agressieve en aan alcohol- en drugsverslaafde moeder psychisch ernstig beschadigd is. Vanwege Corona durft ze niet naar buiten en krabt ze haar handen kapot. Haar angst was op een gegeven moment zo sterk, ze was zo met corona bezig, dat ze zelfs de symptomen kreeg.

Je ziet haar lijden

Ze werd kortademig, voelde steken in haar borststreek en kreeg zelfs koorts. Haar huisarts besloot haar daarom te testen. Dat deed hij in een kleine ruimte, waarbij hijzelf beschermende kleding droeg en zij in haar gewone kloffie was gekomen. Dat de testuitslag negatief was leidde daarom niet tot een opluchting, ze was ervan overtuigd dat ze in de testruimte alsnog besmet was geraakt. Je ziet haar lijden, ze is compleet overspannen.

Psychologische ondersteuning

Ik heb contact met haar opgenomen en mijn best gedaan om haar gerust te stellen. Daarbij kreeg ik haar zelfs zo ver dat ze naar buiten ging. We hebben samen ergens op een schoolplein met elkaar gepraat. Het is me gelukt om voor haar een begeleid-wonen-plek te vinden met psychologische ondersteuning. Die plek is prima, maar ze is te angstig en te depressief om energie te kunnen steken in het opbouwen van een leven in haar nieuwe woonplaats. Ik heb haar daarom aangemeld voor een intensieve traumabehandeling.”

twee poppetjes

Cliëntondersteuning nodig?
0900 999 8888

Of neem contact op met MEE in uw buurt

Heeft u al een Wlz-indicatie?

Wist u dat u altijd gratis een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE mag inschakelen om u bij te staan bij het regelen van uw zorg?

Heeft u nog geen Wlz-indicatie?

Dan kan een cliëntonder- steuner u helpen bij het aanvragen. Vraag ernaar bij uw gemeente.

Volg MEE:

 

Contact